LogoICH Zagl_BG
Начало За нас Новини Полезни връзки Видео Контакти

РУБОЛТ АД - гр.Русе

ул."Трети март" № 42
7000 Русе, България
Тел.: (+359 82) 820 202 Факс: (+359 82) 820 200
E-mail: mail@rubolt.com
Web: www.rubolt.com

Предмет на дейност
Основен производител на крепежни елементи в България; над 80 - годишни традиции в производството на болтове, гайки, винтове, нитове, шпилки и др.; производство на изделия от полимербетон: капаци тежък тип за улични шахти; решетки за улични оттоци; капаци лек тип за тротоарни шахти; дренажни канали; изделия за строителството (первази, прагове и др.)
 
Капитал
116 000 лв., разпределен в 116 000 акции с номинална стойност 1 лев всяка.
 
Година на създаване 1924 г.
Собственост Частно акционерно дружество
Органи на управление Общо събрание на акционерите
Съвет на директорите
Работници и служители 12
Износ 5%
Качество

DIN, ISO, BDS, ANSI, GOST


Продукция
   
   

Болтове:

  Стандартни
Анкерни

Винтове за метал и дърво :

  Стандартни
Комбинирани

Гайки
Шпилки
Шайби
Куки
Изделия от полимербетон

 


 
   

 Крепежните елементи, произвеждани от „Руболт” АД се изработват чрез студено-пластична деформация, характеризираща се с точност на параметрите, висока производителност, възможност за изработване на широка гама сложни изделия. Продуктите, получени по този метод, са в пъти по-евтини в сравнение с класическите методи на стружко-отнемане.

Номенклатурата на произвежданите от „Руболт” АД основни групи крепежни елементи обхваща: болтове; винтове; гайки; винтове за дърво; нитове; шпилки; шайби, специални изделия – общо над 1600 вида с размери от М4 до М12 милиметра.

Произведените крепежни елементи се предлагат черни и с цинково покритие, а усвоените технологии позволяват изработката им по стандартите БДС, ISO, DIN, ANSI и GOST, както и по чертежи и технически изисквания на клиента.

            От 2003 година „Руболт” АД, град Русе обособява производство на изделия от полимербетон: ограничители за паркинг(антипаркинг колони и антипаркинг топки); капаци тежък тип за улични шахти; решетки за улични оттоци; капаци лек тип за тротоарни шахти; дренажни канали; изделия за строителството (первази, прагове и др.)

Полимербетонът е съвременен материал, съчетаващ предимствата на пластмасата, метала и бетона. По същество представлява композитен материал, получен чрез напълване на течна ненаситена смола с инертни пълнители с различен гранулометричен състав. Този композитен материал, заедно с подходяща арматура, има много добри физико-химични и механични показатели: специфично тегло 1100 до 4000 кг/куб.м.; якост на натиск – до 250 МРа; модул на еластичност – до 3х104 МРа; работа в широк температурен диапазон (- 50 – + 80оС); износоустойчивост и демпферираща способност; устойчивост на слънчева радиация; корозионноустойчивост (сол, луга, киселини), електронепроводимост.

Предимствата на изделията от полимербетон са много добрият външен вид, атрактивната цена и факта, че не представляват никакъв интерес като вторична суровина. За всяко изделие има разработена и изпитана подходяща арматура. Например в капаците от тежък тип „ВиК” се влага арматура със сечение ф12мм. и тегло повече от 11 кг. Двете компоненти осигуряват якостта на изделията.

Изделията са изработени съгласно изискванията на БДС, а след приемането на европейските нормали, по EN 124. За всяко от произвежданите от „Руболт” АД изделия дружеството притежава протоколи от проведени изпитания в независими акредитирани лаборатории.

            От 2003 година, благодарение на постигнатото високо качество на изделията, „Руболт” АД се утвърди като основен доставчик на капаци и решетки за БТК АД, Електроразпределение, различни дружества на ВиК. До момента в България са монтирани повече от 20 000 капака и решетки производство на „Руболт” АД

Основната гама от продукти от полимербетон включва:
капаци и рингове за улични и тротоарни шахти, решетки за улични оттоци, ограничители за паркинг; дренажни канали и решетки, подпрозоречни первази.

Освен изделията от полимербетон, „Руболт” АД предлага и продукти, произведени по технологията Solid Surface. Така полученият материал е съвършен заместител на естествения гранит, мрамор, оникс. Излят под вакуум, той има уплътнена структура, не поема вода и мазнини, не гори. Поддържа се лесно. Удобен е за изработване на плотове за кухненски шкафове и мивки, санитарни възли, обществени заведения. Използва се и за декоративни фасадни и интериорни плочи. Издържа тест за термошок по DIN EN 13 310.

            През 2005 година „Руболт” АД, град Русе инвестира в уникалната за България поточна линия за дозиране и смесване на компонентите на полимербетона тип ADM-KSA-6/12F, производство на ADM-ISOBLOC GmbH – Германия. Автоматичната линия се управлява от компютър, което гарантира спазване на технологията за производство на изделията и повторяемост на резултата. Високата производителност (до 12кг./мин.) осигурява бързо изпълнение на поръчките. Използваната технология позволява производство на изделия по чертеж и изисквания на клиента. Матриците, с които се работи, са изцяло собствено производство на „Руболт” АД. Дружеството разполага с обучен персонал, което дава възможност при необходимост за работа в двусменен режим.

           

продажби

Sales